Herdenking 4 mei 2020

4 mei herdenking in Tijnje wederom online

Net als vorig jaar is het ten gevolge van de coronamaatregelen niet mogelijk om gezamenlijk te herdenken op 4 mei. Wederom kiest Tijnje daarom voor een thuisherdenking. Een kleine delegatie van Plaatselijk Belang en de jeugdraad zal een krans leggen bij het monument op de algemene begraafplaats en bloemen op de graven van de oorlogsslachtoffers.

In Tijnje worden ieder jaar op 4 mei de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de tweede wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Als gevolg van de coronacrisis kunnen er dit jaar echter geen stille tocht en samenkomst op de algemene begraafplaats plaatsvinden.

Toch wil het bestuur van Plaatselijk Belang ook dit jaar stil staan bij de Tijnster slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. Dit zal gebeuren met een kort programma, zonder publiek. Het programma live is te volgen middels een livestream via de Facebookpagina van Tijnje.

Vanaf ca 19.30 wordt een gedicht van Frank de Koster en een gedicht door de leerlingen van groep 8 van De Opstekker online gezet. Om 19.53 zal de live stream starten:

  • Klokluiden ter nagedachtenis aan hen die hun leven gaven
  • Kranslegging bij het monument op de begraafplaats door Plaatselijk Belang en de jeugdraad
  • Het spelen van het signaal Taptoe over de vijver door Lieuwe Jeeninga
  • Twee minuten stilte
  • Het Wilhelmus
  • Klokluiden als oproep voor vrede, veiligheid en gerechtigheid.

Het publiek wordt opgeroepen de herdenking thuis online te volgen en niet naar de begraafplaats te komen in verband met de geldende maatregelen. U wordt vriendelijk verzocht vanaf 18.00 tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen.

U kunt op 4 mei de livestream volgen op www.facebook.com/tijnje