Bruggen

De Warrebrug

De Warrebrug over de Heafeart is 65 jaar oud en wordt deze winter vervangen. De nieuwe brug wordt breder, zodat er ruimte is voor een fietspad. De brug wordt ook geschikt gemaakt voor toekomstige bediening op afstand. De werkzaamheden starten eind november 2017. Tijdens de werkzaamheden is de Heafeart afgesloten voor scheepvaart. Vóór de start van het vaarseizoen op 1 april 2018 is de nieuwe brug weer te gebruiken. Half mei 2018 zullen alle werkzaamheden zijn afgerond.

Afsluiting Om het werk uit te kunnen voeren moet de weg ter plaatse van de brug twee keer dicht voor autoverkeer. Dit wordt dan met borden omgeleid via de A7 en Nij Beets. Voor fietsers en voetgangers blijft doorgaand verkeer mogelijk. De geplande afsluitingen zijn van maandag 19 februari tot en met vrijdag 16 maart 2018 en van vrijdagmiddag 6 april tot en met maandagochtend 9 april 2018.

Rolbrêge

Gemeente Opsterland laat werkzaamheden verrichten aan verschillende bruggen. Eén van deze bruggen is de Rolbrêge tussen Nij Beets en Tijnje. De werkzaamheden beginnen in eind februari en kunnen uiterlijk duren tot halverwege april 2018.

In de eerste weken, dat is vanaf maandag 26 februari 2018, is overdag één rijbaan beschikbaar. In de laatste week, als het weer mee zit dan is dat in de week van maandag 26 maart 2018 tot en met vrijdag 30 maart 2018 (week 13), dan is de Rolbrêge volledig afgesloten voor het verkeer.  De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd tussen 9:00 en 16:00 uur.

Opsterland wijst weggebruikers met borden op de beperkingen maar vindt het niet nodig om omleidingsroutes aan te geven. Reden: "We gaan geen omleiding instellen, aangezien de brug slechts lokaal wordt gebruikt."

De kans is groot dat de volledige afsluiting in de eerste of tweede week van april 2018 zal plaatsvinden. Door de vorst van de afgelopen week is het de vraag of de alle werkzaamheden die in de eerste week gepland stonden konden worden uitgevoerd en zo mogelijk nog kunnen worden ingehaald.