Woningbouw

Riperwâlden

Al enkele jaren wordt er gebouwd op nieuwbouwterrein Riperwâlden aan de Noord-Oost zijde van Tijnje. Inmiddels zijn hier ruim 20 huizen gebouwd. Door diverse ontwikkelingen in het dorp is het de hoogste tijd om hier een vervolg aan te geven. Door gemeente Opsterland, Elkien en SHP Bouwbedrijven is hiervoor een plan ontwikkeld. In 2010 zullen er 14 woningen worden gerealiseerd aan de Gerrit Roordawei.

Deze 14 woningen zullen als volgt worden verdeeld:

  1. 4 koopwoningen vrijstaand
  2. 4 koopwoningen (twee onder één kap)
  3. 6 huurwoningen (twee onder één kap)

 

De woningen worden in principe uitgerust met duurzame technieken zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.

Met de bouw van bovengenoemde 14 woningen is het terrein Riperwâlden grotendeels volgebouwd en zal er de komende jaren niet veel meer worden gebouwd in Tijnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Romke van Damwei

Woningstichting Elkien is een deel van de woningen (oneven nummers) aan de Romke van Damwei aan het vervangen. Er zijn 20 woningen gesloopt waarna er op dezelfde ruimte 16 worden herbouwd.

Vrijdag 5 februari 2010 werd de bijzondere mijlpaal voor de woningbouw in Tijnje gevierd. Tweede Kamerlid Lutz Jacobi, burgemeester Francisca Ravestein van Opsterland en Alex Bonnema van Elkien gaven dan het startsein voor de wijkvernieuwing aan de Romke van Damwei. De bewoners waren bij de planvorming van de wijkvernieuwing aan de Romke van Damwei nauw betrokken. Tijdens informatieavonden kregen zij de gelegenheid om hun wensen over het type woning en de indeling kenbaar te maken. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen.

 

 

 

 

Menu