Olympisch kampioen Suzanne Schulting

    Na 22 jaar hebben we weer een olympisch kampioen in Tijnje. Met 2 olympische medailles; brons met de relayploeg met een wereld record en het goud op de 1000 meter op de Olympische Spelen van Pyeonchang voor Suzanne Schulting. Wat een fantastische prestatie. Het eerste Nederlandse shorttrack GOUD ooit op de Olympische Spelen.

    Suzanne is opgegroeid in Tijnje en het schaatsen heeft ze geleerd thuis op de visvijver en op de ijsbaan van de Ulesprong. Als dorp hebben op woensdag 28 februari tijdens een ijskoude avond deze topper gehuldigd. In een rode Lelijke Eend arriveert Suzanne op het Pipegaelsgeaplein. Onder begeleiding van de Boljeiers verschijnt ze op het podium waar ze wordt toegesproken door voorzitter Marc Mulder en burgemeester Ellen van Selm die Suzanne roemt om haar aanstekelijk enthousiasme. De ‘burgemeester’ van de Ulesprong, Frieda van der Berg, overhandigt een bos bloemen.

    Daarna is het woord aan de familie die Suzanne eren over de prestaties en tomeloze geloof in haar kunnen. Na de stampende muziek bedankt Suzanne de fans en neemt ze de tijd om met een ieder op de foto te gaan, samen met de medailles.

    Plaatselijk Belang Tijnje bedankt een ieder die meegewerkt heeft aan de huldiging. Wer in lyts doarp grutsk op weaze kin!