Nieuwjaarsreceptie 2020

 

Het was gezellig druk in het dorpshuis in Tijnje tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Plaatselijk Belang. Deze begon met het jaarlijkse praatje van de voorzitter. Marc Mulder blikte terug op het afgelopen jaar waarin diverse projecten werden uitgevoerd en waarin Tijnje zichzelf met een prachtig iepenloftspul op de kaart zette. Tevens werd er vooruit gekeken. In 2020 ligt de nadruk op de uitwerking en uitvoering van de dorpsvisie, alsmede de realisatie van MFA De Tynje. Ook werd er vooruit gekeken naar het vijfjaarlijkse dorpsfeest Tijnje 110.

Na het praatje van de voorzitter was er aandacht voor de wapendroppingwandeltocht die op 2 mei zal plaatsvinden. Deze tocht volgt de route van De Deelen bij Tijnje tot Wirdum, waarlangs wapens zijn vervoerd die tijdens de tweede wereldoorlog in De Deelen zijn gedropt. Toneelvereniging Rjucht en Sljucht speelde een stuk uit de voorstelling Chez Gerard, die op 13 en 14 maart zal worden op gevoerd. Ook de carnavalsvereniging De Turftrapers was traditiegetrouw van de partij. Onder leiding van Prins Aatonius den Eerste werd op eigen ludieke wijze een ode gebracht aan het dorpshuis De Trekkerstinte wat zal gaan verdwijnen als MFA De Tynje is gerealiseerd.

Vervolgens was het tijd op mensen in het zonnetje te zetten. Henk Danes werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Hij werd geroemd om zijn jarenlange inzet voor de het dorp, onder andere voor de boeren, de ouderen en het dorpshuis. Daarna was het de beurt aan de kampioenen uit 2019. Tijnje kende een zeer succesvol jaar met maar liefst twaalf kampioenen in diverse disciplines: shorttrack, paardensport, voetbal, volleybal, hengelsport, solar boat racing, combineracing, danssport en iepenloftspullen.

Het werd een geslaagde avond in het dorpshuis in Tijnje waar tevreden werd teruggekeken en waar onder het genot van een hapje en een drankje vele mooie plannen voor het nieuwe jaar werden bedacht.

KAMPIOENEN:

 Suzanne Schulting: Shorttrack: Europees en wereldkampioen & worldcup 1000 & 1500 mtr
 VV Tijnje/WTTC: Voetbal: voorjaarskampioen JO7-2, JO15-1 en JO3-2
 Sytske de Jong: Paardensport: Fries kampioen en reserve Nederlands kampioen M1
 Jan van der Weide: Hengelsport: Fries Kampioen 55+
 Volleybal Jeugd: CMV Volleybal – kampioen 2018 – 2019
 Berber van der Veer: Horses2fly KFPs indoor competitie, klasse M en Young riders
 Klaas Jan vd Krieke en Anja de Brock: Nederlands kampioen Solar Boat Racing
 Volleybal Tijnje: “It Tredde” – Kampioen 2018 – 2019 vierde klasse
 Anna Vroukje Sonneveld: Nederlands Kampioen Combinerace Standaardklasse Dames
 Jasmijn van Linde: Moderne dans – Nederlands kampioen Dance Waves Competitie
 Berber Nijholt: Fries Kampioen Slingeraap
 SIDT: Iepenloftspul: Gouden Gurbe’s voor Samenwerking en Publieksprijs

 


Foto: Berend Drent ©2020

Terug naar boven