Nieuwjaarsreceptie 2018

 

Tijnje wil doorpakken met MFA

Het was weer gezellig druk in het dorpshuis in Tijnje tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Plaatselijk Belang. Een aantal leuke korte optredens door verschillende verenigingen maakte het een dynamische avond. Voorzitter Marc Mulder van Plaatselijk Belang keek terug op het afgelopen jaar met vele evenementen en als hoogtepunt het Tynster Spektakelweekend waar heel veel vrijwilligers en bedrijven er samen voor zorgden dat ondanks de overvloedige regen, toch een dorpsfeest inclusief NK-finale Combineracen kon worden georganiseerd.

Er werd echter vooral vooruit gekeken. Plaatselijk Belang wil dit jaar haar lange termijn visie bijwerken en wil dit samen met het hele dorp doen. Een concreet project wat al loopt is de realisatie van een multifunctionele accommodatie. Mulder gaf aan dat er wat plooien gladgestreken waren en men nu een plan gaat indienen bij de gemeenteraad om een architect aan het werk te kunnen zetten. Insteek is om het gebouw in 2019 te realiseren. Dit wordt ook het huis van de nieuwe identiteitsrijke dorpsschool die in 2018 zal gaan starten na de fusie van de christelijke en de openbare school.

Na het praatje van de voorzitter wist toneelvereniging Rjucht & Slucht de zaal flink aan het lachen te brengen met een stuk improvisatietoneel, geïnspireerd op De Lama’s. Ook de carnavalsvereniging De Turftrapers was van de partij. Onder leiding van Prins Haikonius den Eerste werd een eigen ludieke kampioenenhuldiging gedaan.

Vervolgens was het tijd voor de echte kampioenenhuldiging. Maar liefst acht kampioenen werden in het zonnetje gezet. Opvallend was het succes op het gebied van cultuur: een toneelschrijver en een fotograaf, de toneelvereniging, de muziekvereniging en het dweilorkest waren kampioen. Daarnaast ook sport: voetbal en schaatsen.

De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van dweilorkest De Boljeiers. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er vervolgens nog vele mooie plannen voor het nieuwe jaar bedacht.

Kampioenen 2017


• Bert Doornebal – Schaatsen
• Bouke Oldenhof – toneelschrijver
• Berend Drent – fotografie
• Klaas Jan van der Krieke – NK Solarboat racing
• Boljeiers – dweilorkest wedstrijdklasse
• De Bazuin - Nederlands kampioen
• Rjucht & Sljucht – meest bijzondere voorstelling
• WTTC JO15-1 – Najaars kampioen

Tynster kampioenen
Foto: Berend Drenth en Iep van der Meer ©2018

Presentatie kampioenen

 

Terug naar boven