Herdenking 4 mei 2020

Thuisherdenking 4 mei in Tijnje

In Tijnje worden ieder jaar op 4 mei op indrukwekkende wijze de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de tweede wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Als gevolg van de coronacrisis kunnen er dit jaar echter geen stille tocht en samenkomst op de algemene begraafplaats plaatsvinden.

Toch wil het bestuur van Plaatselijk Belang ook dit jaar stil staan bij de Tijnster slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. Dit zal gebeuren met een kort programma, zonder publiek. Het programma is te volgen middels een livestream op facebook. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de landelijke oproep om overal gelijktijdig het signaal Taptoe te spelen.

De herdenking wordt live uitgezonden via de Facebookpagina van Tijnje. Om ca 19.30 wordt via facebook een gedicht van Frank de Koster online gezet, ingesproken door de leerlingen van groep 8 van De Opstekker. Om 19.50 zal de live stream starten:
• Klokluiden ter nagedachtenis aan hen die hun leven gaven
• Kranslegging bij het monument op de begraafplaats, door een delegatie van het bestuur van Plaatselijk Belang.
• Het spelen van het signaal Taptoe over de vijver door Lieuwe Jeeninga
• Twee minuten stilte

• Klokluiden als oproep voor vrede, veiligheid en gerechtigheid.

Het publiek wordt opgeroepen de herdenking thuis online te volgen en niet naar de begraafplaats te komen in verband met de geldende maatregelen. U wordt vriendelijk verzocht tussen 18.00 en 21.00 de vlag halfstok te hangen.
U kunt op 4 mei de livestream hier volgen op deze facebookpagina